У Києві можуть підвищити проїзд в метро для приїжджих

У бюджетній комісії Київської міської ради сьогодні вивчають питання можливого підвищення вартості разової поїздки в метро для приїжджих, коли кияни платитимуть менше. Про це повідомив депутат Київради Тарас Козак в інтерв'ю виданню "Вечірній Київ".

За його словами, на сьогодні в Україні зростають ціни на все, а тому повинна зростати і вартість проїзду в громадському транспорті. Він заявив, що виступає за те, щоб встановити вартість проїзду після аналізу фінансової діяльності підприємства, а головною метою підвищення повинна бути беззбитковість.

Козак сказав, що ціна на проїзд в метрополітені Києва є дотаційною, проте з огляду на той факт, що метро користується багато приїжджих, можна було б зробити для них дорожчою вартість квитка, а кияни змогли б користуватися пільгами через карту киянина.

Також він заявив, що пільги потрібно надавати людям, які постійно працюють в столиці та наповнюють міський бюджет. Депутат зазначив, що зараз бюджетна комісія вивчає це питання. Незабаром повинні бути запропоновані зважені рішення.

Ще одним способом вирішення даної проблеми він назвав прийняття рішення Кабміном і парламентом про виділення компенсацій місцевим бюджетам щодо проїзду пільговиків. А відповідне звернення до органів центральної влади депутати Київради прийняли ще на минулому пленарному засіданні. Він зазначив, що якщо Кабмін почує містян, то вартість проїзду в метро піднімати не будуть.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві зроблять нову лінію трамвая від Троєщини до Дарницького вокзалу.

Читайте також про подорожчання проїзду в маршрутках Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися