У Києві можна уникнути подорожчання проїзду в метро: депутат назвав умову

У Київській міській раді назвали умову, як можна уникнути подорожчання проїзду в громадському транспорті, якого вимагають комунальні підприємства. Про це розповів депутат Київради і голова бюджетної комісії Тараса Козака в інтерв'ю виданню "Вечірній Київ".

За його словами, існує альтернативне рішення проблеми заборгованості в транспортних комунальних підприємствах крім підвищення вартості разового проїзду. Він заявив, що Кабінет Міністрів і Верховна Рада повинні вирішити питання компенсацій місцевим бюджетам з приводу пільгового проїзду.

Козак сказав, що відповідне звернення з цього приводу Київрада прийняла на минулому пленарному засіданні. Депутат підкреслив, що якщо центральна влада почує місцеву, то вартість разового проїзду в метрополітені столиці підвищуватися не буде.

Нагадаємо, що представники комунальних підприємств "Київпастранс" і "Київський метрополітен" вимагають від столичної влади підвищення вартості проїзду в метро до 21 гривні, в тролейбусах, автобусах і трамваях до 25 гривень і до 79 гривень в київській міській електричці.

Альтернативою підвищення проїзду столичні транспортники назвали дотації з міського бюджету, який зможуть покрити збитки комунальних підприємств і заборгованості по зарплатах.

Причиною збитків і заборгованостей комунальники назвали втрати під час жорстких карантинних обмежень в столиці, коли громадський транспорт працював в режимі проїзду по спеціальних пропусках.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві можуть підвищити проїзд в метро для приїжджих.

Читайте також про кардинальну зміну маршруток в Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Кира

27 травня 2021, 10:30

И каким образом будет решаться вопрос компенсаций льготного проезда? Собираетесь его отменить? Нашим властям не дает покоя, что льготники не платят в транспорте. И сколько можно поднимать тарифы на проезд, да еще на столько? Урежьте себе выплаты и меньше воруйте из бюджета денег и тогда все решится.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися