У Києві наступного тижня оголосять новий тариф на метро: скільки буде коштувати проїзд

Столична влада вже на наступному тижні можуть оголосити новий тариф на проїзд в київському метрополітені. Про це повідомили транспортники в Київській міській державній адміністрації виданню "Сегодня".

За словами комунальних транспортників, столична влада розглядає кілька варіантів і моделей підвищення вартості проїзду в метрополітені. Одна з низ полягає в поетапному підвищенні тарифу, тобто, вартість разового проїзду в метро спочатку піднімуть з 8 до 12 гривень в кінці літа, а в кінці 2021 року ще одне підвищення тарифу на три гривні.

Таким чином, тариф на проїзд в метро планують підняти з 8 до 15 гривень. Чиновники заявляють, що поетапне підвищення проїзду не буде шокуючим для киян і обіцяють, що збережеться система знижок при покупці пасажиром 50 поїздок.

Відзначимо, що офіційно в київському метрополітені дану інформацію поки не коментують. У підземці заявили, що в можливо в КМДА вже є готове рішення, проте їм його поки не озвучували та не передавали.

Транспортники повідомили, що можливо рішення з'явиться офіційно вже на наступному тижні, для метрополітену важливо отримати конкретні цифри, які затвердить місто для того, щоб розуміти, де необхідно вносити корективи та працювати на основі нових показників до кінця року.

Нагадаємо, що співробітники метрополітену вимагали від столичної влади підняти вартість проїзду до 21 гривні, мотивуючи це тим, що підприємство зазнало збитків через жорсткі карантинних обмежень.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що подорожчання проїзду в метро можна уникнути в разі рішення Кабміну.

Читайте також про спробу самогубства чоловіка на Нивках у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися