У Києві оголосили новий річний тариф на газ

Один із головних постачальників газу в столиці ДП "Київгазенерджі" опублікував новий річний тариф на блакитне паливо для киян. Про це повідомили в прес-службі підприємства-постачальника.

Через місяць після закінчення терміну публікації річних тарифів на газ підприємство оголосило нову ціну для совка клієнтів, яка склала 8,7 гривні за кубічний метро.

У прес-службі підприємства заявили, що тариф встановили в умовах відсутності угоди на купівлю-продаж продукції з газопостачальною компанією "Нафтогаз Трейдинг", хоча всі необхідні для цього документи направили ще у квітні 2021 гола.

Газовики відзначили, що газопостачання киян здійснюється шляхом блакитного палива, яке закуповується на відкритому газовому ринку. На сьогодні, ціни, які пропонує ринок, істотно вище, ніж 8700 гривень за тисячу кубометрів. Також на підприємстві підкреслили, що хочуть забезпечити жителів столиці газом за найбільш прийнятною ціною.

Відзначимо, що місячний тариф для клієнтів компанії також становить 8,7 гривні за кубічний метр. Згідно з даними компанії "Київгазенерджі", клієнтами підприємства є 780 тисяч сімей з Києва та передмість.

Нагадаємо, що НКРЕКП зобов'язав компанії-постачальники газу до 25 квітня опублікувати на своїх сайтах і ресурсах ціну і всю інформацію за річною пропозицією. Важливо сказати, що компанії не можуть підвищувати вартість блакитного палива в рамках річних тарифів, а тільки лише знижувати.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві проведуть масштабну реставрацію Лаври, Софії та інших об'єктів культури.

Читайте також про нові правила проїзду в метро Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися