У Києві віддали під забудову знаменитий ринок на Кудряшова (Фото)

Земельна комісія Київської міської ради підтримала рішення про передачу в оренду земельної ділянки під модерністським ринком-шайбою на вулиці Кудряшова в Солом'янському районі, який знаходиться поруч з Південним вокзалом. Про це стало відомо з відповідного проекту рішення Київради.

Згідно з проектом, ТОВ "Залізничний ринок" отримує цю ділянку на 10 років для експлуатації та обслуговування критого ринку. Водночас цільове призначення ділянки вказано як будівництво закладів торгівлі. Наступною даний проект рішення розгляне комісія Київради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики.

Ринок був побудований в 1973 році за проектом архітектора Алли Аніщенко, однією з небагатьох жінок-архітекторів епохи київського модернізму. Вона вважала кругову конструкцію ринку оптимальним рішенням для критого торгового закладу.

Оригінальна архітектура небагатьох її круглих ринків була збережена і реалізована саме тут, в будівлі шайби, яке в 1990-х роках було біржею, а після його облаштували під супермаркет.

Нагадаємо, що багато київські пам'ятки модернізму не мають статусу пам'яток культури, а отже не захищені від зносу або реконструкції. Торік Міністерство культури України внесло до списку пам'ятників архітектури тарілку на Либідській, а департамент охорони культурної спадщини КМДА - зали прощання Київського крематорію.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві скоро закінчать будівництво Дарницького мосту через Дніпро.

Читайте також, чому Зеленський почав атаку на мера Києва Кличка.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Лара

29 травня 2021, 16:37

Скульба, 100%!

Лара

29 травня 2021, 16:36

Ник, кому не стыдно? Если тебя устраивает, это твои проблемы! Он все продает застройщикам, а те строят бетонные уродства один на одном и совершенно не думают о людях, лишь бы ьабла срубить побольше!

Ник

28 травня 2021, 21:15

Кличко один из тех за кого не стыдно

Ник

28 травня 2021, 21:14

Македонский, мозги ты свои продал.

Скульба

28 травня 2021, 19:29

ВОНА считала - на каком языке это написано? А по сути - продолжается превращение стольного града Киева в занюханую галицыйскую деревню.

Македонский

28 травня 2021, 15:36

Кличко, скоро весь Киев продаст, а может уже продал

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися