Проїзд в транспорті Києва може бути безкоштовним: депутат назвав умову

Депутат Київської міської ради Дмитро Білоцерківець назвав умову, за якої проїзд в громадському транспорті столиці можна зробити безкоштовним і розповів формулу. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Главком".

За його словами, деякі маршрутні таксі Києва вже підняли ціну на проїзд до 10 гривень за одну поїздку, проте стратегія столичної влади в тому, щоб поступово брати маршрутки з доріг міста і наповнити вулиці комфортним муніципальним транспортом.

Він зазначив, що не може сказати точно, скільки доведеться ще терпіти маршрутки, адже це буде залежати від виконання бюджету і можливості фінансування програми із закупівлі муніципального транспорту.

Білоцерківець заявив, що основною проблемою є відсутність компенсацій з боку держави за проїзд пільговиків і постійне підвищення тарифів на паливо та електроенергію. Він підкреслив, що в майбутньому необхідно переходити на формулу, коли коливання цих тарифів буде впливати на ціну проїзду.

Депутат заявив, що проблему з громадським транспортом можна легко вирішити, якщо держава віддасть місту 20% ПДФО, які забирає у нього. Він заявив, що цього вистачить, щоб зробити проїзд в транспорті столиці безкоштовним.

Нагадаємо, що раніше співробітники підприємств КМДА "Київський метрополітен" і "Київпастранс" звернулися до столичної влади з вимогою підвищити вартість разового проїзду з 8 гривень до 21 гривні в метро, 25 гривень в автобусах, тролейбусах і трамваях і до 79 гривень в міській електричці.

Також транспортники запропонували альтернативу підвищенню вартості проїзду в вигляді дотацій з міського бюджету, які покриють борги і збитки підприємств. Міський голова столиці Віталій Кличко заявляв, що собівартість проїзду в Києві становить 15 гривень. Замначальника київського метро Наталія Макогон повідомила, що подорожчання проїзду в підземці неминуча.

Раніше "Коментарі" повідомляли про затримання людини, який підпалив машину блогера Владислава Антонова в Києві.

Читайте також про початок будівництва нової окружної дороги Києва протяжністю 150 кілометрів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися