На Київщині чоловік "нарибачив" штраф у пів мільйона гривень

Екологи розповіли про рекордсмена року серед порушників

У Київській області в номінації "Найдорожча риболовля 2023" переміг рибалка з селища Кийлів, який "нариболовив" під час нерестової заборони штраф на понад пів мільйона гривень. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

За даними відомства, порушник риболовив забороненими знаряддями лову, а саме — вісьмома сітками. У результаті ним виловлено рибу загальною вагою понад 100 кілограмів. Серед улову — сом, судак, плітка, карась та лящ. Експерти оцінили шкоду екології у 590 тисяч гривень. Матеріали передані на розгляд суду. Щоб рибалка більше не вчиняв незаконні дії, у нього вилучили сітки, човен, двигун та рибу.

Нагадаємо, у Київській області підприємство за забруднення трьох річок сплатило величезний штраф. У 2023 році завдяки спільним зусиллям Державної екологічної інспекції Столичного округу та Київської обласної прокуратури, КП "Броваритепловодоенергія" добровільно сплатило 3 мільйони 484 тисячі гривень збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що війна за рік та 10 місяців завдала довкіллю Києву та Київській області збитків на понад 49 мільярдів гривень. Найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз, торгівельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, де у Київській області виявили масштабне стихійне сміттєзвалище.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися