Екологи допомогли у лікуванні рідкісних дерев у Київському зоопарку (ФОТО)

Які роботи виконали фахівці

Столичні екологи разом із фахівцями Київського зоопарку провели лікування вікових заповіданих дерев. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

За даними організації, на території Київського зоопарку знаходиться кілька вікових заповіданих дерев — ботанічних пам'яток природи. Це ясен, черешня, платан та тополі.

"Було проведено лікування вікових заповіданих дерев-видалена гнила деревина, проведена дезінфекція, проведено фарбування пошкоджених частин стовбурів дерев, поставлена пломба в дупло. Слід також похвалити керівництво Київського зоопарку, яке за нашою порадою поставило три залізні підпірки під важкі гілки платана, а також провело підживлення вікового ясена", — розповіли в КЕКЦ.

Київський еколого-культурний центр оприлюднив фото лікування заповіданих дерев у Київському зоопарку.

Нагадаємо, у Київській області підприємство за забруднення трьох річок сплатило величезний штраф. У 2023 році завдяки спільним зусиллям Державної екологічної інспекції Столичного округу та Київської обласної прокуратури, КП "Броваритепловодоенергія" добровільно сплатило 3 мільйони 484 тисячі гривень збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що війна за рік та 10 місяців завдала довкіллю Києву та Київській області збитків на понад 49 мільярдів гривень. Найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз, торгівельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, де у Київській області виявили масштабне стихійне сміттєзвалище.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися