У Києві створять ландшафтний заказник на озері Вирлиця (Фото)

Депутати Київської міської ради хочуть створити ландшафтний заказник місцевого значення на озері Вирлиця в Дарницькому районі столиці, яке знаходиться між станціями метро "Харківська" і "Вирлиця". Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила нардеп і голова київського міського осередку "Слуги народу" Леся Забуранна.

За її словами, ландшафтний заказник "Озеро Вирлиця" матиме площу в 98 гектар, а відповідний проект рішення Київської міської ради, який ініціювала депутат від "Слуги народу" Євгенія Кулеба, вже був підтриманий екологічною та земельною комісіями Київради.

Вона зазначила, що ініціативу необхідно приймати якомога швидше, оскільки це унеможливить використання даної території під забудову. Забуранна сказала, що в Дарницькому районі й без цього вистачає забудови та не вистачає екологічних зон, а тому не можна ставити озеро під загрозу знищення, адже воно заселене червонокнижними рибами.

Нагадаємо, що на березі озера "Вирлиця" біля станції метро "Харківська" хочуть побудувати гігантський розважальний комплекс і торговий центр, фактично знищивши прибережну зону водойми.

Кілька місяців тому забудовник вже огородив ділянку парканом, що викликало протести місцевих жителів, які намагалися знести огорожу. Все це призводило до сутичок з поліцією.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на Арсенальній площі облаштують наземні переходи.

Читайте також подробиці будівництва університету Президента на ВДНГ в Києві.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергей

4 червня 2021, 10:44

Уже давно пора поставить "строителей" в уголовные рамки и поручить полиции защищать от них народ!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися