Планували ще в 2017 році: на ВДНГ розкрили подробиці будівництва університету від Зеленського

Генеральний директор Національного експоцентру (ВДНГ) Євген Мушкін розкрив подробиці проекту будівництва президентського університету, який анонсував глава держави Володимир Зеленський. Про це він повідомив в ефірі "Громадського радiо".

За словами Пушкіна, створення "Президентського університету" на ВДНХ, про який повідомив Володимир Зеленський, було заплановано ще у 2017 році під час розробки концепції центру на 40 років. Тоді її представили громадськості, захистили та затвердили.

Він зазначив, що розвиток центру передбачено в дев'яти напрямках, одним з яких є утворення. Весь освітній функціонал, за його словами, сконцентрований в одному умовному кластері. Гендиректор ВДНГ сказав, що на 16 гектарах території центру вже йде відповідна забудова, а сам документ концепції передбачає, що ядром даного кластера буде саме університет.

Мушкин заявив, що університет буде розташований в північно-східній частині ВДНХ, а закінчуватися освітній кластер буде там, де зараз знаходиться Музей науки. У тому місці планують будувати нові споруди та інфраструктуру для нового і сучасного університету.

Глава центру заявив, що проектної документації поки немає, а ідея і концепція існує тільки в візуалізації. Він зазначив, що на території освітнього кластера є недобудована радянська будівля, і висловив надію на її демонтаж під час реалізації проекту університету Президента.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві скоро почнуть будівництво нової окружної дороги протяжністю 150 кілометрів.

Читайте також про запуск першої робочої мережі 5G в Україні в Києві.

Джерело: https://censor.net/ru/n3269157 Джерело: https://censor.net/ru/n3269157



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


стас

3 червня 2021, 12:06

В Київі десятки закинутих приміщень уківерситетів на академгородку стоять приміщеня унівкрситетів математичного фізикоматеиатичного і ще там тільки охороник і завхоз приходить все стоять 6-9 етажні нікому не потрібні хтось гроші справно отримуе за них а зе збираеться будувати в забороненій зоні де людийдуть відпочивати вднх ,з нуля потратити пів бюджета держави це марнотравство під час війни ,візьми один із вузів будівлі вже готові зроби ремонт і відкривай університет клоунів чи другої спеціальності

Владимир

3 червня 2021, 12:03

Гендиректор ВДНХ сказал, что на 16 гектарах территории центра уже идет соответствующая застройка,... Глава центра заявил, что проектной документации пока нет, а идея и концепция существует только в визуализации. Не понятно - идет застройка без проектной документации?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися