Стало відомо, коли закінчать будівництво метро на Виноградар

У столиці триває роботи з будівництва нових станцій метро на житловому масиві Виноградар. В "Київметробуді" розповіли про те, як проходить будівництво тунелю від станції метро "Мостицька" до станції "Сирець", скільки метрів вже пройдено по щиту "Галина", і коли чекати початку будівництва другого тунелю. Про це повідомляє видання "Сегодня".

На сьогодні будівельники виконують роботи по зведенню перегінних тунелів, а саме пройшли вже близько 1000 метрів правого тунелю. Уже готується демонтаж камера для прийому прохідного щита "Галина". Відразу після його виходу на поверхню він буде знову переміщений на станцію "Мостицька" для проходки лівого тунелю.

Також в компанії повідомили, що протяжність одного тунелю від станції "Мостиська" до станції "Сирець" становить 1300 метро, але, як запевняють на підприємстві, вже в наступному місяці вони закінчать будівництво цього тунелю і приступлять до другого.

Зведення другого тунелю було розпочато у вересні минулого року і займе приблизно дев'ять місяців, якщо щит запустять в роботу в вересні, то відкриття станції метро "Мостицька" варто очікувати не раніше літа 2022 року. У квітні 2021 року Київради на півтора мільярда гривень збільшив витрати на будівництво метро на Виноградар.

Нагадаємо, що активна фаза робіт з будівництва метро на Виноградар стартувала в лютому 2019 року, коли почали готувати будівельні майданчики, а вже в березні почали зведення станцій. В цілому на житловий масив планують провести чотири станції метро від кінцевої станції зеленої гілки "Сирець".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в проїзд в Києві можна зробити безкоштовним.

Читайте також про будівництво університету президента на ВДНГ в Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися