В мерії Києва розповіли про евакуацію автомобілей на штрафмайданчик

Названі розмір штрафу, ціни на зберігання та видачу транспорта власнику

В мерії Києва розповіли, скільки коштують послуги евакуації та зберігання автомобіля на штрафмайданчику у столиці. Про це йдеться у відповіді Департаменті територіального контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на інформаційний запит видання "Коментарі".

За даними відомства, відповідно до частини третьої статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів, а так само порушення правил зупинки, стоянки, що створюють перешкоди дорожньому руху або загрозу безпеці руху, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 680 гривень. Законодавством дозволяється протягом 10 днів з дня скоєння правопорушення сплатити 50% штрафу.

Евакуація транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку здійснюється інспектором з паркування у випадках, визначених статтею 2654 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Процедура тимчасового затримання інспекторами з паркування транспортних засобів, зберігання таких транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках, а також їх повернення, визначена Порядком тимчасового затримання інспекторами з паркування транспортних засобів та їх зберігання, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.11.2018 № 990.

Для доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку інспектор з паркування викликає евакуатор. Доставлення транспортного засобу здійснюється за допомогою спеціальних автомобілів-евакуаторів, у тому числі тих, що належать підприємствам, установам та організаціям, які провадять діяльність, пов’язану із транспортуванням транспортних засобів, і з якими органами місцевого самоврядування укладено договори.

"Договори щодо доставлення тимчасово затриманих транспортних засобів на спеціальний майданчик чи стоянку в місті Києві з підприємствами, установами та організаціями, що надають послуги транспортування, укладаються Департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Отже, питання встановлення вартості доставлення належить до компетенції зазначеного Департаменту", — заявили у Департаменті територіального контролю міста Києва.

Зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів здійснюється на спеціальних майданчиках чи стоянках Національної поліції, її територіальних (у тому числі міжрегіональних) органів, а також підприємств, установ та організацій, з якими територіальними (у тому числі міжрегіональними) органами Національної поліції укладено договори про надання послуг із зберігання тимчасово затриманих транспортних засобів.

Вартість зберігання транспортного засобу на згаданих майданчиках (стоянках) визначається спільним наказом Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства фінансів України від 10.10.2013 № 967/1218/869 та становить:

·       за першу – сьому добу, включно – 144 гривні;

·       за кожну наступну добу, починаючи з восьмої доби – 24 гривень.

Повернення тимчасово затриманого транспортного засобу, який зберігається на спеціальному майданчику чи стоянці, відбувається невідкладно за зверненням відповідальної особи, або особи, яка ввезла транспортний засіб на територію України, або особи, яка керувала транспортним засобом на момент учинення правопорушення. Умовами повернення транспортного засобу є оплата вартості послуг з доставлення та/або зберігання транспортного засобу та сплата штрафу за правопорушення.

Читайте також, що поліцію Києва викрили на переплаті за оренду землі під штрафмайданчики.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олександр

3 січня 2024, 15:16

який відсоток отримує громада ніколи не повидомляють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися