Десятки новітніх автобусів закупили у Київській області

Громади отримали сучасний транспорт

На Київщини освітні заклади отримали десятки нових шкільних автобуси. Про це розповіли у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За даними відомства, у 2023 році школи регіону отримали 83 нових шкільних автобуси, з яких 16 обладнано місцями для підвезення дітей з особливими освітніми потребами. Автобуси закупили у співфінансуванні з державного та місцевих бюджетів, за кошти територіальних громад та міжнародних партнерів.

"Під час бойових дій росіяни повністю знищили 12 шкільних автобусів, ще 25 – були пошкоджені та потребували вартісного ремонту. Тому одним із завдань у 2023 році було саме поповнення парку шкільних автобусів", — заявили у Київській обласній військовій адміністрації.

Зараз у Київській області вже працюють 395 шкільних автобусів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області задокументували низку воєнних злочинів внаслідок ракетної атаки 2 січня. Окрім пошкоджених будівель, є втрати серед населення та значна кількість потерпілих. Внаслідок нищівних ракетних ударів загинуло двоє людей, також є травмовані, у тому числі й одна дитина. В регіоні розгорнули штаб для ліквідації наслідків обстрілів та готові надати тимчасове житло понад тисячі мешканцям пошкоджених будинків. У Київській області також працює "гаряча лінія": (095) 549-53-00.

Джерело: https://t.me/kyivoda/13601


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися