У центрі Києва будуватимуть чергову величезну висотку: деталі (Фото)

У центральній частині української столиці почнуть будувати чергову висотку

У центральній частині української столиці почнуть будувати чергову висотку у районі Літературного скверу. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував активіст Дмитро Перов.

За його словами, у Літературному сквері розчистили ділянку дерев для будівництва новобудови. Протести місцевих мешканців за збереження зеленої зони тут тривають з 2012 року. Плани забудови пов'язані з Інститутом Геології, який свого часу віддав частину території за квартири.

Наприкінці 2023 р. Земельна комісія на чолі з Михайлом Терентьєвим передала ТОВ "Молодіжний житловий комплекс "Оболонь" земельну ділянку у сквері для будівництва та обслуговування житлового будинку. Перед цим Київська міська рада вже передала частину скверу для облаштування заїздів та виїздів паркінгом майбутнього ЖК.

Нагадаємо, що в українській столиці стрімко зросла вартість оренди квартир – причиною став високий попит споживачів. Про це стало відомо з даних дослідження, яке провели аналітики порталу Bird та опублікували його на своїх ресурсах у соціальних мережах.

За словами експертів, медіана ціни на 1-кімнатну квартиру у Києві у вересні збільшилася на 18% і тепер становить 13 000 грн, на 2-кімнатну на 19% (19 100 грн) та на 3-кімнатну на 11% (30 600 грн) порівняно із серпнем.

Аналітики називають це "феноменом вимивання дешевих квартир". Під час високого сезону попит на нерухомість зазвичай зростає. У зв'язку з підвищеним попитом більше людей активно шукають житло, і як результат, дешеві та доступні варіанти нерухомості швидко вимиваються з ринку, оскільки їх купують чи орендують.

Читайте также