У Київській області почалися різкі коливання рівнів води у річках

Синоптики попередили про небезпечні природні явища та підтоплення територій

У Київській області в Чорнобильській зоні та річках частинах басейну Десни почалися різкі коливання рівнів води. Про це попередили в Українському гідрометцентрі, передають "Коментарі".

За даними метеорологів, різкі коливання рівнів води повязані зі зниженням температури повітря та триватимуть з 12 по 15 січня. Через це у Київській області оголосили перший рівень небезпеки — жовтий.

"Внаслідок утримання морозів, продовжуватимуться активні процеси льодоутворення на фоні високої водності, формування та промивання зажорів льоду з різкими коливаннями рівнів води на Верхньому Дніпрі, пригирловій ділянці Прип'яті (зона ЧАЕС) та Десні (Київська, Чернігівська, Сумська обл.)", — заявили в Укргідрометцентрі.

Окрім того, відбуватиметься подальше затоплення заплави на річці Снов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві одне з озер забруднили будівельним сміттям. Після звернення столичних екологів Дарницька окружна прокуратура Києва відкрила кримінальну справу за фактом скидання будівельного сміття в районі заказника "Озеро Тягле".

Нагадаємо, у Києві озеро Вербне перетворюють на зону відпочинку. Водойма розташована на Оболоні між станцією метро "Почайна" та Північним мостом, між вулицею Приозерною та проспектом Бандери. Площа дзеркала озера Вербне становить 16,4 гектарів. На берегах водойми є пляж з відповідною інфраструктурою. 

Читайте також, як у Київській області врятували від загибелі лебедя та качку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися