У Києві серйозно збільшились спроби знищення природи: причина — забудова

В українській столиці за три роки забудовники у Києві втричі збільшили інтенсивність спроб знищення зелених зон

В українській столиці за три роки забудовники у Києві втричі збільшили інтенсивність спроб знищення зелених зон. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київського еколого-культурного центру на його ресурсах у соціальних мережах.

За словами екологів, за цей час замах на такі об'єкти вчиняли загалом 11 разів. Тому столиця навіть потрапила до десятки міст світу із найгіршими умовами для життя (Global Liveability Index 2023, який розробляє Economist Intelligence Unit).

Зазначається, що темпи наступу забудовників на заповідні фонди Києва прискорилися у 2021-2023 роках. Так, за даними керівника КЕКЦ, Володимира Борейка, відбулося лише 11 спроб забудувати такі об'єкти за останні три роки. Він бачить причини того, що екологічна інспекція не має права перевіряти незаконні забудови в зелених зонах, а також переорієнтування уваги суспільства на війну.

"По-третє, міська влада і депутатський корпус мало приділяють уваги захисту від незаконної забудови існуючих заказників і створенню нових і пам'ятки культури", - заявив Борейко.

Еколог наводить кілька прикладів. Так, у 2021 році розпочалися суди за право забудувати заказник "Троєщинські луки", який виграли Київрада та КЕКЦ. З 2021-го тривають суди за право будувати у парку "Нивки", а з 2022-го йдеться кримінальна справа за фактом незаконного видобутку піску в заказнику "Урочище Церковщина" одним із київських КП. А восени 2022-го міська влада прийняла рішення про будівництво військового кладовища на Лисій горі у Києві. Щоправда, через негативне ставлення до цього киян та розголос рішення було скасовано Київрадою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися