На Київщині незаконно вирощують рибу: прокуратура розпочала розслідування

Влітку там також часто виникають пожежі

На Київщині товариство незаконно вирощує та виловлює рибу в Бучанському водосховищі. Прокуратура вимагає повернути його державі. 

Про це повідомляє пресслужба відомства. 

Прокурори Бучанської окружної прокуратури встановили, що    приватне товариство незаконно використовує для вирощування та вилову риби Бучанське водосховище у селі Михайлівка-Рубежівка.

Підприємство займається рибогосподарською діяльністю без відома балансоутримувача і розпорядника водного об’єкта та земельної ділянки.  Згідно із законодавством, використання Бучанського водосховища для рибогосподарської діяльності взагалі не передбачено. Воно використовується для цілей зрошення, регулювання водних ресурсів і зволоження заплавних земель. 

Також це водосховище перебуває в державній власності та задіяне на обводненні 740 га торфовищ в заплаві річки Буча. В літній період там часто виникають осередки пожеж. Враховуючи вказане, окружна прокуратура в судовому порядку вимагає від приватного товариства повернути державі зазначений водний об’єкт та земельну ділянку під ним площею понад 80 га та вартістю майже 3 мільярди гривень. Господарський суд Київської області відкрив провадження у справі за позовом прокуратури.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в українській столиці за три роки забудовники у Києві втричі збільшили інтенсивність спроб знищення зелених зон.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися