У київському метро назвали реальну вартість однієї поїздки

У київській підземці назвали реальну вартість разового проїзду в метро, яка становить 20 гривень згідно з прийнятим фінансовим планом. Про це повідомила заступник начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Наталія Макогон в ефірі "Громадського радіо".

За її словами, в цьому році у комунальному підприємстві був прийнятий відповідний фінансовий план, який передбачає собівартість однієї поїздки в метрополітені у 20 гривень і 5 копійок. Чиновниця зазначила, що це саме собівартість, а не реальний тариф.

Також Макогон заявила, що найближчим часом метрополітен закупить 50 нових вагонів за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, які планують запустити на "зеленій" гілці метро.

Нагадаємо, раніше співробітники підприємств КМДА "Київський метрополітен" і "Київпастранс" звернулися до столичної влади з вимогою підвищити вартість разового проїзду з 8 до 21 гривні в метро, 25 гривень в автобусах, тролейбусах і трамваях і до 79 гривень в міській електричці.

Також транспортники запропонували альтернативу підвищенню вартості проїзду у вигляді дотацій з міського бюджету, які покриють борги і збитки підприємств.

Міський голова столиці Віталій Кличко заявляв, що собівартість проїзду в Києві становить 15 гривень. Замначальника київського метро Наталія Макогон повідомила, що подорожчання проїзду в підземці неминуче.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що під Києвом 12-річний хлопчик загинув у свій день народження.

Читайте також, коли відкриють кінотеатр "Київ" у центрі міста.

Читайте также