У Києві до невпізнання змінили станцію метро у центрі (Відео)

В українській столиці до невпізнання змінили станцію київського метрополітену "Площа Українських Героїв"

В українській столиці до невпізнання змінили станцію київського метрополітену "Площа Українських Героїв" – на ній демонтували стару назву "Площа Льва Толстого". Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби комунального підприємства "Київський метрополітен".

За словами комунальників, роботи щодо демонтажу провели вночі. Старі літери зняли, але нових поки що немає. Вони з'являться незабаром. У КП повідомили, що вже йде робота щодо їх виготовлення.

Створення нових букв - копітка робота через особливості історичного стилю шрифтів. Кожна буква виробляється поштучно з дотриманням усіх пропорцій, радіусів, розмірів тощо.

У КП нагадали, що шрифти для назви станції безкоштовно розробив дизайнер Богдан Гдаль за своєю ініціативою. Крім того, автор шрифтів отримав усі необхідні погодження від архітекторів станцій.

Наголошується, що вже замінено написи, які працюють як навігація для пасажирів метро. Йдеться про інформаційні покажчики, табло, покажчики та карт-схеми. Також перезаписані звукові оголошення, що транслюються в рухомому складі та на ескалаторах.

Читайте также