У Києві знайшли завищені ціни в контракті на ремонт укриття в дитсадку

Чому у столиці провалився під землю дошкільний заклад

У Шевченківському районі Києва після проведення ремонтних робіт провалилася під землю будівля дитячого садочка. Подробиці розповіли в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської районної державної адміністрації замовило капітальний ремонт укриття в одному з дитячих садків. Вартість замовлених робіт становила понад 1,2 мільйони гривень.

Наприкінці 2023 року підрядник та інженер з технічного нагляду підписали акти виконаних робіт. В документах вказано, що роботи виконані на понад 600 тисяч гривень. Однак, на думку слідчих, ремонті роботи виконані на суму близько 170 тисяч гривень.

"Інженер з технічного нагляду фактично не перевіряв обсяги та якість виконаних у дитячому садочку робіт", — йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Після підписання акту виконаних робіт та їх оплати просів фасад будівлі дитячого садочку. Шевченківська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру підряднику та інженеру з технічного нагляду у вчиненні службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків. Для встановлення причин деформації будівлі та вартості її відновлення призначили будівельно-технічну експертизу. За її результатами буде надано правову оцінку діям посадовців Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської районної державної адміністрації, а також підрядника.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виявили незаконну перемогу в тендері щодо реконструкції транспортної розв’язки на Шулявському мосту. Замовником тендеру є КП "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва". Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Київській області у промислових масштабах незаконно виловлюють рибу. Для цього використовують Гречаногребельське водосховище. Мова йде про земельну ділянку під водоймою площею 511 гектарів. Вартість цієї землі оцінили у 18 мільярдів гривень.

Читайте також, яка схема економії грошей під час війни є у деклараціях Кличка



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися