Великі штрафи у Києві під час війни: як не втратити гроші

Як та коли можна сплатити штраф за порушення закону

У столичній поліції розповіли подробиці, назвали алгоритм дій спецслужб та як під час війни в Україні уникнути штрафних санкцій за порушення закону. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Патрульної поліції Києва.

Киянам нагадали про великі штрафи за хибний виклик спецслужб на одному з прикладів. Інцидент стався у Деснянському районі Києва. П’яний чоловік викликав поліцію та заявив, що в нього вкрали особисті речі.

Патрульні швидко прибули на місце події. Заявник мав явні ознаки алкогольного сп'яніння. Пояснити, що трапилося, чоловік не зміг. Інформація про грабіж не підтвердилася. Мешканець Києва порушив Кодекс України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

За порушення закону патрульні склали дві постанови:

·       завідомо неправдивий виклик спецслужб (стаття 183 КУпАП);

·       поява в громадських місцях у п'яному вигляді (частина 2 статті 178 КУпАП).

Це лише один з прикладів хибних викликів спецслужб. За це передбачена адміністративна відповідальність. Штрафи коливаються від 850 до 3400 гривень.

Хибний виклик стосується таких спецслужб:

·       пожежно-рятувальний підрозділ;

·       поліція;

·       швидка допомога;

·       інші аварійно-рятувальні формування.

У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли, як зекономити на сплаті штрафу вдвічі. Знижка 50% надається, якщо оплату зробити протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві завадили людині скоїти самогубство. Інцидент стався на Берестейському проспекті. Чоловік намагався вибігти на завантажену транспортним потоком дорогу та ледь не потрапив під колеса автівок. 

Читайте також, як у Києві за публічне хизування з руїн Ірпеня затримали росіянина.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися