У Києві зафіксували масове вимирання риби: подробиці (Фото)

У Подільському районі української столиці зафіксували масове вимирання риби в озері Блакитне на житловому масиві Виноградар

На Подільському районі української столиці зафіксували масове вимирання риби в озері Блакитне на житловому масиві Виноградар. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого заступником директора комунального підприємства "Плесо" В'ячеслав Савицький.

За його словами, під час холодів у водоймі робили лунки в льоду та встановлювали рятувальні снопики, але після сходження льоду багато риб не врятувалися.

Після інциденту озеро оперативно розчистили та прийняли аналіз проби води. Загиблу рибу також відправили до лабораторії для подальшої перевірки.

Нагадаємо, що в українській столиці рятуватимуть від вимирання озеро Кирилівське, яке було забруднене нафтопродуктами. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства "Плесо" на його ресурсах у соціальних мережах.

За словами екологів, після повідомлення від представників Національної поліції про можливе скидання нафтопродуктів у районі річки Сирець в озеро Кирилівське, КП "Плесо" відправлено інспектора та працівників лабораторії для встановлення факту скидання та визначення його обсягів та характеристик.

Для ліквідації забруднення залучено також службу "КАРС". Фахівці встановили огородження бонів і застосували сорбент, щоб запобігти подальшому поширенню забруднення.

Наразі проводиться моніторинг стану озера. Співробітники КП збільшують обсяг використовуваного сорбенту "Еколан-М" - спеціального засобу, призначеного для очищення ґрунтів та природних водойм від нафтопродуктів.


Читайте также