У Київському озері, де масово загинула риба, з дна водойми підняли небезпечні речовини (ВІДЕО)

Комунальники почали зменшувати ризик загибелі риби

Працівники комунальних служб здійснили аерацію озера Голубе на Виноградарі з метою поліпшення екологічного стану водойми та запобігання її забрудненню.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці КП "Плесо".

Ці заходи фахівці провели сьогодні за допомогою мобільного кисневого аератора, який подавав повітря в товщу води. Насичення води киснем сприяє витісненню з дна водойми небезпечних речовин: сірководню та аміаку. Крім того, аерація водного дзеркала зменшує ризик загибелі риби та покращує естетичні характеристики водойми.

На підприємстві запевнили, що будуть продовжувати моніторинг стану озера. Окрім регулярного вимірювання рівня кисню у воді, вони також будуть виявляти джерела забруднення водойми, збираючи та передаючи зразки поверхневих вод для аналізу вмісту забруднюючих речовин.


Нагадаємо, портал "Коментарі" писав, що на поверхні озера Кирилівське в Києві, розташованого на Оболоні, було помічено велику маслянисту пляму, яка стрімко розповсюджувалася по всій водоймі.

Також киянину, який наловив риби з використанням електроструму повідомлено про підозру. 41-річного жителя Київської області звинувачують у незаконному зайнятті рибним добувним промислом.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися