У Києві впровадили революційне нововведення для паркування: подробиці

В українській столиці впровадили революційне нововведення у додатку Київ Цифрової

В українській столиці впровадили революційне нововведення у додатку Київ Цифрової — йдеться про сервіс пошуку вільних місць для паркування. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого заступником голови КМДА Петром Оленічем у соціальних мережах.

За його словами, для того, щоб перевірити наявність місць, потрібно відкрити карту паркінгів у додатку та вибрати потрібний. Нині сервіс працює у тестовому режимі на 54 паркінгах у першій зоні.

Там встановлені камери, що фіксують заповненість та передають інформацію. Київ став першим містом в Україні та одним із небагатьох у світі з подібним сервісом на муніципальних паркінгах.

Нагадаємо, що в українській столиці тепер не можуть брати оплату за паркування — суд визнав неправомірним розпорядження щодо запровадження тарифів. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого головою Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олексія Хмельницького.

За його словами, Апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність розпорядження Київської міської військової адміністрації від 07.11.2022 № 735 про встановлення тарифів 35 грн на годину у першій зоні (25 та 5 грн – у другій та третій відповідно) КП "Київтранспарксервіс" на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів, що надаються КП.

Тепер оплату зможуть стягувати лише після того, як адміністрація встановить нові тарифи.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися