У Києві покажуть альманах сучасних мультфільмів

З 2 січня у прокаті – альманах сучасної української дитячої анімації «Що там трапилось у Дзвінки?»

У Києві покажуть альманах сучасних мультфільмів. Альманах стрічок, створених за підтримки Держкіно, познайомить маленьких глядачів із найкращими останніми роботами українських аніматорів, що були відзначені на українських та міжнародних фестивалях.

Збірка тривалістю 60 хвилин включає чотири серії мультфільму "Мишко та місячна Дзвінка" Людмили Ткачикової, а також короткометражні фільми "Халабудка" Манука Депояна та "Цирк на дроті" Олега Педана.

"Мишко та місячна Дзвінка" (2018)

picture

Маленька місячиня Дзвiнка відчуває себе дуже самотньою. У пошуках друзів вона вирушає до Блакитної Планети, де зустрічає непослуха Мишка. Вiн такий дивний! Але фантазії і мрії їх поєднують. Через тертя і конфлікти у дітей виникає толерантність i дружба.

"Халабудка" (2014)

picture

У кожному великому місті є історичний центр. Або хоча б один-єдиний будиночок, який має непоказний вигляд, і пожитку з нього – жодного. Адже в ньому не розмістити навіть стіл із комп'ютером! На його місці можна було б побудувати багатоповерхівку. Але… він охороняється законом як пам'ятник старовини. А скільки таких будиночків знесли? Історія маленького будиночка-Халабудки – це історія про дорослішання, про пам'ять, подяку і любов до свого коріння. А ще – це пізнавальна казка. У ній розповідається про національні "халабудки" різних культур.

"Цирк на дроті" (2019)

picture

У дитячої фантазії немає меж, немає заборон. Будь-який предмет може ожити і стати героєм казки. Одного вечора батьки залишили дитину з дідусем. Дідусь напрацювався, втомився, і трохи розслабився в кріслі зі своєю газетою. Заснув… Ось тут і настав час, коли зникли всі заборони. Малеча вигадала свою казку...

Сценарії до фільмів "Мишко та місячна Дзвінка" та "Халабудка" написала авторка легендарних Петрика П’яточкина та Капітошки Наталя Гузєєва.

Першими альманах зможуть побачити київські глядачі у кінотеатрах "Факел", "Дніпро", "Ліра" та кінотеатрі ім. Т. Г. Шевченка. Прокат триватиме до весняних канікул, залучаючи нові міста та кінотеатри.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у Києві відкриють новий хокейний стадіон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися