У Києві показали навички собак з пошуку вибухівки (ВІДЕО)

Як допомагають безпеці чотирилапі вихованці столичних кінологів

У Києві показали навички службових собак поліції з пошуку вибухонебезпечних предметів. Як передають "Коментарі", про тести розповіли у Головному управлінні Національної поліції України у столиці.

У тестах з пошуку зброї та вибухівки взяли участь близько двох десятків службових собак. Чотирилапі друзі поліцейських беруть слід швидко. Шукали зброю та вибухівку собаки на трьох локаціях — місцевість, транспорт та багаж.

"Тестування собак відбувається постійно. Ми тестуємо собак, кращі з яких потім будуть направлені на деокуповані території у складі вибухо-технічних груп для розмінування територій", — прокоментував заступник начальника кінологічного центру поліції Києва Віталій Литвин.

На виконання завдання собакам дають 4-6 хвилин. Час залежить від рівня навченості собаки та складності завдання. Коли завдання виконано та потрібний предмет собака знайшла необхідний предмет, кінолог отримує від неї сигнал. Головне управління Національної поліції України у Києві оприлюднило відео тренування службових собак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві вирішили, що робити з кладовищем домашніх тварин на Оболоні. Мова йде про поховання на схилі озера Йорданське зі сторони Оболонського проспекту. Обговорення з власниками померлих домашніх улюбленців проводили з 2021 року. Кладовище домашніх улюбленців на березі озера незаконне. Цього тижня на цій локації прибрали надгробки, біля могил померлих питомців висадили дерева та кущі.

Читайте також, яке покарання чекає власників тварин у Києві за вигул собак без намордників.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися