У п’яти водоймах Києва не рекомендують купатись: де та чому

У столичному управлінні Держпродспоживслужби назвали причини застережливих рекомендацій

У п’яти водоймах столиці перевищений індекс лактозопозитивної кишкової палички. Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Києві, передають "Коментарі".

Перевищення норм щодо вмісту кишкової палички виявили у воді на пляжах "Пуща Водиця", "Троєщина", "Тельбін", "Вербний" та "Веселка". Киянам та гостям столиці не рекомендують купатися у цих водоймах, а використовувати ці зони виключно для пляжного відпочинку, поки показники води не нормалізуються, зазначили у Держпродспоживслужбі Києва.

Нагадаємо, у Деснянському районі Києва до відкриття купального сезону капітально відремонтували пляж "Чорторий" та 23 червня підняли над ним"Блакитний прапор" — найвищу міжнародну екологічну відзнаку. У Києві цього року "Блакитний прапор" отримали дев’ять пляжів — "Чорторний", "Золотий", "Троєщина", "Дитячий", "Пуща-Водиця", "Галерна", "Веселка", "Молодіжний" та "Венеція".

Загалом відзнаку "Блакитний прапор" в Україні мають 18 морських та річкових пляжів, з них три — в Одесі та Одеській області. Додамо, що щорічна відзнака "Блакитний прапор" означає, що пляж відповідає міжнародним стандартам відпочинку за 33 критеріями, серед яких — безпека, якість води та екологічний менеджмент.

Раніше у мерії Києва повідомляли, що 14 комунальних пляжів столиці готові приймати відвідувачів. На них обладнані роздягальні, є пункти рятувальників та громадські вбиральні. Також місто визначило 18 зон масового відпочинку біля води, але без купання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися