На Київщині та у столиці росте рівень води у річці Дніпро: які є загрози

Синоптики оголосили І рівень небезпеки

Метеорологи застерігають про небезпечні гідрологічні умови. На території Київщини та у столиці очікується подальше зростання рівня води у річці Дніпро.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

18-21 березня, внаслідок скидів води з Київського водосховища, у зв'язку з проходженням весняного водопілля, на річці Дніпро у Києві та Бориспільському районі Київської області рівні води утримуватимуться вище відміток затоплення заплав та понижених прирічкових територій, — йдеться у повідомленні.

Синоптики оголосили І рівень небезпеки — жовтий. У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що протягом минулого тижня у столиці спостерігалось підвищення рівня води в річці Дніпро на понад 60 см. Це призвело до досягнення рівня, який є абсолютним максимумом з початку 2024 року. Значні коливання рівня води спостерігалися протягом одного дня: 14 березня рівень води змінювався від 620 см до 577 см, але на момент фіксації склав 583 см. Зазначається, що рятувальні служби знаходяться у постійному контакті з Укргідрометцентром, який проводить аналіз ситуації в басейні Дніпра. У разі погіршення ситуації населення буде попередньо проінформовано. Рятувальники будуть надавати жителям допомогу за потреби. Крім того, комунальне підприємство "Плесо" щоденно контролює рівень води в Русанівській протоці для запобігання можливим затопленням.

Нагадаємо, у Києві в одному з озер зафіксували погіршення якості води в кілька разів. Мова йде про озеро Богатирське в Оболонському районі Києва.

Джерело: https://t.me/uhmc2022/2208


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися