В одному з озер у Києві в рази погіршилась якість води (ФОТО)

Як реагують на забруднення водойми столичні комунальники

У Києві в одному з озер зафіксували погіршення якості води в кілька разів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства "Плесо".

Мова йде про озеро Богатирське в Оболонському районі Києва. Днями у водойму скинули нафтопродукти. Експерти відібрали проби води, щоб встановити рівень забруднення. Поліція почала розслідування. Працівники комунального підприємства "Плесо" чистили озеро сорбентом. Результати аналізів якості води оприлюднили сьогодні, 18 березня.

"Ситуація на озері Богатирському знаходиться під контролем. Наразі вжиті запобіжні заходи для того, щоб не допустити поширення забруднення. Також за результатами первинного аналізу води, у водоймі було виявлено перевищення норми нафтопродуктів у 3,6 рази", — заявили в комунальному підприємстві "Плесо".

На озері Богатирському зараз триває повний аналіз поверхневих вод. Результати столичні комунальники пообіцяли оприлюднити протягом п’яти днів. Лабораторні висновки дадуть більш чітку оцінку рівня забруднення та потенційних ризиків для довкілля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що багато скандалів у Києві пов’язані з відмиванням грошей. Які схеми можуть використовувати столичні комунальники — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, в Оболонському районі Києва облаштували парк. Мова йде по створення зеленої зони навколо Йорданського та Кирилівського озер. Активісти вирішили найбільш гостру проблему — як прибрати незаконне кладовище домашніх тварин. Могили знаходяться на схилі біля озера Йорданське. Подробиці — за посиланням.

Читайте також про наслідки розчищення озера на Троєщині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися