Друга доза вакцини від COVID-19: як триває щеплення у Києві

У КМДА розповіли, якими вакцинами та де у столиці зараз роблять ревакцинацію від коронавірусу

У Києві в наявності достатня кількість вакцин від коронавірусу, зокрема для тих, хто має отримати другу дозу препарату. Про це в ефірі ТК "Київ" розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації (КМДА) Валентина Гінзбург, інформують "Коментарі".

Отримати другу дозу вакцини від COVID-19 у Києві можна виключно у лікувально-профілактичних закладах, розповіла керівниця Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

"Вакцинальний центр працює виключно з однією вакциною — CoronaVac. А зараз іде ревакцинація AstraZeneca — то, безумовно, це тільки в лікувально-профілактичному закладі. Тобто у нас зараз ревакцинація проходить тільки по двох вакцинах — AstraZeneca та Pfizer", — повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА.

Таким чином, ті, хто отримав першу дозу щеплення від COVID-19 у центрі вакцинації в Міжнародному виставковому центрі у Києві, або в інших пунктах щеплення, за другою дозою вакцини мають звернутися до медичного закладу, наголосила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

За минулу добу у Києві зафіксовано 223 нових хворих на коронавірус, загалом з початку пандемії — понад 212,8 тис. З початку пандемії у столиці від COVID-19 померли 5185 людей, за минулу добу летальних випадків у Києві немає. За добу у Києві одужали 605 людей, загалом у столиці подолали коронавірус понад 203,5 тис. осіб.

За даними Міністерства охорони здоров’я, за минулу добу у Києві зафіксована найбільша кількість нових випадків COVID-19, на другому місці Дніпропетровська область — 59, на третьому — Харківська — 57.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні вперше зафіксували "індійський" варіант коронавірусу. Двоє пацієнтів, у яких виявили найнебезпечніший штам "Дельта", повернулися з Російської Федерації, та зараз перебувають в ізоляції в інфекційній лікарні Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися