У Києві під виглядом ремонту зносять старовинний палац

Будівля славиться підземними склепіннями

Київські активісти виявили, що у Печерському районі міста Києва ведуться роботи з розбору фундаментів старовинного палацу останнього гетьмана України Кирила Розумовського. Хоча компанією "Собі" було отримано дозвіл на проведення капітального ремонту, працівники займаються розборкою будівлі, а не виконанням передбачених робіт.

Про це повідомили у спільноті "Спадщина". 

Будинки є складовою фортифікаційного комплексу Микільської брами, більш відомої сьогодні за проектом реновації Арсенальної площі.

Втім, більш цікавим є підземні склепіння. Будівля інженерних служб була побудова на мурованих фундаментах палацу останнього Гетьмана України - Кирила Розумовського (відмічений на плані 1803 р.). Сам палац був деревʼяним і на момент будівництва Інженерних споруд вже втратився, - йдеться в повідомленні.

Активісти зазначають, що це історичний ареал, охоронна археологічна зона пам’яток і зона охорони пам’яток. Повідомляється, що ТОВ "Собі" отримало дозвіл на проведення капітального ремонту (СС1), в межах якого нині зносить будівлі, розбирає фундаменти і вже розпочало нове будівництво.

Нагадаємо, у Чорнобилі відновлюють болота. Одним з напрямків діяльності Заповідника є відновлення природного гідрологічного режиму території, зокрема відновлення водно-болотних угідь на місці колишніх меліоративних систем.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися