На Київщині гвардієць розказав, як зумів збити крилату ракету

Війська рф випустили понад 30 ракет

Під час нічної ракетної атаки 21 березня, військовослужбовець зенітно-ракетної бригади Національної гвардії України "Буревій" зумів збити крилату ракету, яка летіла на Київ.

Про це розповіли у Першій президентській бригаді.

Ціль була виявлена акустично і за звуком ідентифікована як крилата ракета. Я вибіг на позицію. Оцінивши обстановку, виявив ціль візуально в тепловізійний приціл, провів її захоплення та здійснив пуск ракети. На все у мене було буквально лічені секунди. Але після пуску через якусь мить я побачив, як ракета вибухнула. Радію, що вона не долетіла до своєї точки наведення, не знищила будинок чийсь або не забрала життя, — розповів стрілець-зенітник Олексій.

Цієї ночі війська рф випустили понад 30 ракет, основним напрямком удару була столиця. До відбиття повітряного нападу були залучені також мобільні вогневі групи Національної гвардії України.

Нагадаємо, у ніч на 21 березня було зафіксовано атаку російських сил на Київ, під час якої було випущено 31 ракету, включаючи дві балістичні. Система ППО збила всі ракети, але місто отримало пошкодження від уламків, що падали зі збитих ракет в небі. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися