На Київщині знайшли газову гранату: чим вони небезпечні

Боєприпас виявили у селі Савенки

На Київщині сапери вилучили газову гранату К-51. Ці гранати відомі своєю небезпечністю: після запалювання вони вибухають, розпилюючи хмару хімічної речовини, яка може проникнути у дихальні шляхи людини, спричиняючи задишку та кашель.

Про це повідомляє ДСНС Київщини. 

Сапери виявили таку гранату під час обстеження земельних ділянок у селі Савенки, що знаходиться у Вишгородському районі Київської області. Піротехніки вилучили боєприпас та безпечно перевезли його на спеціальний майданчик.

Звертаємося до шановних громадян‼️ Ворог намагається завдати нам шкоди будь-якими засобами, тому будьте завжди уважними та обережними, незалежно від місця вашого перебування. Сільськогосподарські ділянки, ліси та узбіччя доріг можуть приховувати небезпеку. Будьте пильними, а у разі небезпеки – дзвоніть "101", - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, на Київщині сталася смертельна пожежа, в якій загинули матір та її 7-річний син. 27 березня, близько третьої години ночі, до поліції надійшло повідомлення про пожежу у житловому будинку в селі Гоголів.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися