"Укрзалізниця" запускає новітній поїзд із Києва: терміни та маршрут

Державна компанія "Укрзалізниця" запускає новітній потяг із української столиці до Словаччини

Державна компанія "Укрзалізниця" запускає найновіший поїзд із української столиці до Словаччини — йдеться про маршрут сполученням Київ-Кошице. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою міністерства інфраструктури.

За словами чиновників, до кінця 2024 року запустять новий міжнародний маршрут "Київ-Кошице" у Словаччині.

У профільному міністерстві зазначають, що поїзд запустять для того, щоби більше українців могли скористатися послугами міжнародного аеропорту Кошице.

Уряд Словацької Республіки схвалив пропозицію щодо запровадження прямого залізничного сполучення за маршрутом Київ – Кошице. Відомо, що з Києва поїзд доїжджатиме до станції Ганіська біля Кошиці через прикордонний перехід "Павлове – Матівське Войківце".

Нагадаємо, що в українській столиці серйозно змінять умови проїзду в метро - підземку заплановано вагоме оновлення вагонів поїздів. Про це стало відомо із коментаря, який дав заступник начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук виданню "Великий Київ".

За його словами, першими в 2024 році на лінії Київського метрополітену планують вивести два п'ятивагонні сцепи, що складаються з вагонів, безоплатно отриманих територіальною громадою міста Києва в рамках гуманітарної допомоги від метрополітену міста Варшава.

З листопада 2023 року на Сирецько-Печерській лінії Київського метрополітену експлуатується один метропоїзд у складі з п'яти вагонів, отриманих від Варшавського метрополітену. Поїзд видається на лінію відповідно до щоденних графіків руху. Рухомий склад повністю відповідає вимогам перевезення пасажирів, відмов під час експлуатації не було.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися