Грозу перенесено: який прогноз погоди у Києві

Синоптики прогнозують значне погіршення погодних умов з 27 червня

В Києві у неділю, 27 червня, очікується гроза, місцями град і шквали сильного вітру. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометцентру.

За даними синоптиків, у Києві 27 червня очікуються грози, град і шквали вітру 19-24 м/с. Через це у столиці встановлено І рівень небезпеки — "жовтий".

Температура повітря у неділю коливатиметься від 26 до 28 градусів тепла, у ніч на 28 червня — від 16 до 18 градусів тепла.

Опади прогнозують не лише у Києві, а й на всій території України, зокрема, у Сумах, Чернігові, Львові, Дніпрі, Житомирі, Харкові, Миколаєві та інших містах країни.

Під час грози та сильного вітру мешканцям столиці радять зачинити всі вікна будинків, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти, а на вулиці — триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередач і дерев.

Нагадаємо, 22 червня столицю зачепила пилова буря "Астраханський суховій", а додатковим фактором погіршення метеорологічної ситуації стало посилення вітру у Києві до 20 м/с. Явище смогу, яке спостерігали кияни, спровокувало різке підвищення температури повітря у столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україні через 30-40 років буде загрожувати опустелювання величезних територій. За даними вчених, через глобальні зміни клімату Україна переходить у зону надвисоких температур і погодних катаклізмів. 


Джерело: https://meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися