Як Київ готується до нового начального року розповіли у КМДА

Про кількість закладів освіти у столиці та підготовку до навчання поінформувала заступниця голови КМДА Ганна Старостенко

У Києві понад тисячу закладів освіти та кожен район столиці має розвинену мережу освітніх закладів, а оперативно керують ними районні державні адміністрації. Про це в ефірі ТК "Київ" розповіла заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Ганна Старостенко, інформують "Коментарі".

У Департаменті освіти Київської міської державної адміністрації з’явився новий інструмент — освітня карта потреб, яка дозволяє в режимі реального часу дивитися інформацію про стан шкіл, про кількість коштів, виділених на кожний об’єкт, повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко. Це дозволяє мати оперативні дані, наскільки правильно розподілені кошти на навчальні заклади та закупівлю необхідного обладнання, зазначила вона.

"Ми вже кілька років поспіль впроваджуємо новий стандарт початкової школи, який має назву — "Нова українська школа". Тут Києву немає рівних по виділенню коштів з місцевого бюджету на те, щоб створити якісний освітній простір, підготувати наших вчителів до роботи за новою програмою, підготувати усі роздаткові, методологічні матеріали", — розповіла Старостенко.

Загалом на підготовку столичних шкіл до нового навчального року виділили 1,8 млрд грн, а у Києві найкраща ситуація із закладами освіти по країні, вважає заступниця голови КМДА.

"У Києві достатньо закладів освіти — як дошкільних, так і загальноосвітніх. На сьогодні у Києві є близько 9 тис. вільних місць у садочках, але це "середня температура по палаті", тому що десь є такі мікрорайони, де немає такої великої потреби, або достатньо укомплектовані дитячі садочки, а є мікрорайони щільної забудови — Осокорки, Теремки — там дійсно конче не вистачає садків та шкіл", — каже Старостенко.

За її словами, у столиці планують й надалі розвивати мережу освітніх закладів та дитячих садочків з акцентами на тих районах, де це необхідно.

"У нас є бажання, щоб у кроковій доступності були заклади, де живуть люди з дітками, щоб не треба було їх через усе місто возити у садочок, де є на сьогодні вільні місця. За останні п’ять років питання черги у садочки ми фактично вирішили", — заявила заступниця голови КМДА.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві почнуть діяти нові правила конкурсу на посади директорів комунальних шкіл. У склад конкурсної комісії увійшли депутати від усіх фракцій КМДА, представники громади та освітяни.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися