У Києві по-новому призначатимуть директорів шкіл

Про оновлені правила конкурсів розповіла заступниця голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко

У Києві з 1 липня почнуть діяти нові правила конкурсу на посади директорів комунальних шкіл. Про це в ефірі ТК "Київ" розповіла заступниця голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Ганна Старостенко, інформують "Коментарі".

У Києві конкурсний відбір на посади директорів комунальних шкіл впровадили з 2015 року, повідомила заступниця голови КМДА.

"Київ був пілотним таким проєктом ще до того, як такі рішення були ухвалені для всієї країни. Ми тоді показали надпотужний результат, тому що ми хотіли обрати й виявити серед освітян Києва не лише гарних педагогів, а й ефективних менеджерів", — каже Старостенко.

За її словами, після того, як у столиці відпрацювали пілотний проєкт, Міністерство освіти й науки ухвалило рішення про запровадження конкурсного відбору на посади директорів шкіл на всій території України.

"Нещодавно ми затвердили Київською міською радою нове положення. Його завдання — максимально зробити цей процес публічним, прозорим, аби усі стейкхолдери були залучені до відбору директорів шкіл. У нас у Києві зараз понад 400 закладів загальної середньої освіти. Їхніми засновниками є Київська міська рада, й сьогодні до конкурсної комісії увійшли представники усіх фракцій, які є у Київській міській раді, їх сім", — розповіла заступниця мера Києва.

Зараз конкурсна комісія з депутатів, представників громади та освітян працює, але є певні складнощі. Станом на 1 липня у Києві закінчаться контракти у понад 100 керівників комунальних шкіл, нових обиратиме нова конкурсна комісія, додала Старостенко.

Нагадаємо, у Києві звільнили вчительку, яка у столичній школі №58 побила дитину з інвалідністю. Після того, як шокуючі кадри знущання з хлопчика, який має розлади аутистичного спектра, потрапили у соцмережі, це обурило київську спільноту та стало предметом розслідувань. Відео, де вчителька б’є та штовхає дитину, зняла її асистентка. Вражає не тільки поведінка вчительки, а і її асистентки, яка знімала побиття дитини на відео замість того, щоб припинити насилля над дитиною з інвалідністю. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися