У Києві встановлюють особливі пастки: подробиці

Яких шкідників виявляють у Києві за допомогою спеціальних пасток

Спеціалісти у Києві розпочали проведення фітосанітарного моніторингу із застосуванням феромонних пасток. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві.

Такі пастки встановлюють задля виявлення, локалізація і ліквідація карантинних шкідливих організмів.

Державні фітосанітарні інспектори розпочали моніторинг із застосуванням спеціальних пасток 21 травня 2024 року. Перші феромонні пастки на вузькозлатку ясеневу смарагдову (Agrilus planipennis fairmaire) було встановлено на території іхтіологічно-ботанічно ландшафтного заказника місцевого значення “Озеро Вербне”, що знаходиться в Оболонському районі.

Цього року спеціалісти виконуватимуть роботу з виявлення таких видів карантинних шкідників: вузькозлатка березова бронзова, вузькозлатка ясенева смарагдова, вусач китайський, вусач мінливий, вусачі роду Монохамус, західний квітковий трипс, капровий жук, середземноморська плодова муха, тютюнова білокрилка.

“Феромонні пастки – це спеціалізовані мініконтейнери, які використовуються для заманювання та відлову комах за допомогою відповідного запаху, який характерний тільки для представників відповідного виду. Пастки притягують лише тих комах, чиї феромони використовуються”, - пояснили у Держпродспоживслужбі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Печерській райдержадміністрації в місті Києві з посиланням на інформацію Держпродспоживслужби розповіли про обов'язкові норми продажу риби. Які продукти небезпечно купувати, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися