Замість прочищення ливнівок дощові садки: як намагаються уникнути затоплень у столиці (ФОТО)

Як Київ захищають від повеней

Сильні дощі у Києві для комунальників трапляються, попри прогнози синоптиків несподівано. І жодна злива вже не обходиться без затоплень столичних вулиць. У Дніпровському районі Києва облаштували спеціальні локації для збору надлишкових опадів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

“Відсьогодні (з 20 червня, - ред.), у Дніпровському Києва, у сквері на вул. Воскресенській, 12-Г фахівцями районного КП УЗН облаштовано дощовий садок”, - йдеться у повідомленні адміністрації.

У райадміністрації нагадали, що дощові садки - це практичне рішення для збору надлишкових опадів. Функція таких садків полягає в затриманні та поглинанні дощової води та уникнення повеней, а також самі садки сприяють очищенню та зволоженню повітря.

“До речі, місце обрано саме таке, де постійно під час опадів збирається велика кількість води, а висаджені квіти - вологопоглинаючі злакові та багаторічні трави”, - пояснили у райадміністрації.

Нагадаємо, 12 червня у столиці стався транспортний колапс через зливу. Народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Чернєв висловив своє бачення, чому у Києві постійно затоплює вулиці

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що про катастрофічну ситуацію у столиці повідомив народний депутат Віталій Безгін. Як нардеп прокоментував обвал мосту у столиці 19 червня, реконструкцію деяких шляхопроводів та інші рішення столичної влади читайте за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися