Дикі котики: у зоопарку Києва народилися рідкісні кошеня (ФОТО, ВІДЕО)

Столичний зоопарк поповнився новими хижаками

У київському зоопарку у травні народилися кошеня рідкісної породи, проте унікальних лісових тварин показали відвідувачам лише нещодавно. Що незвичайного у цих тваринах, які виглядають як звичайні котики, розповіли журналісти ТК "Київ", передають "Коментарі".

Матусю лісових кошенят звуть Сильвія. Кішку цього річ привезли до київського зоопарку зі Швейцарії. У Києві Сильвію познайомили з лісовим котом Сильвером, який живе у столичному зоопарку вже сім років. У сімейства народилися четверо кошенят — троє хлопчиків та одна дівчинка. Лісових котиків назвали Гарфілд, Буриск, Кліф та Настя.

У київському зоопарку лісова родина котів мешкає у спеціальному вольєрі. Матуся-кішка з кошенятами окремо від татуся-кота. Попри те, що вони виглядають як домашні, це далеко не ручні киці, розповіли представники київського зоопарку. Вони — справжні хижаки та просто так підійти до них не можна, тому що лісові коти можуть напасти.

"Вони можуть спарюватися з іншими представниками домашніх котів, але котики від такого союзу будуть більш дикі та їх складніше приручити. Дітки у цей період граються, тому що тільки під впливом гри вони можуть навчитися як правильно треба себе поводити надалі в житті. У грі вони вчаться полювати та захищатися — все як у дикій природі", — розповіла зоотехнік відділу хижих тварин Київського зоопарку Анна Вдовиченко.

Загалом в Україні налічується близько 500 лісових котів. Вони мешкають на Рівненщині та у гірський та лісовій місцевостях.


Раніше журналісти порталу "Коментарі" розповідали, чому у київському зоопарку можна подарувати собі та дітям яскраві враження на весь день. Київський зоопарк серйозно оновився — там провели масштабну реконструкцію, й тепер він виглядає зовсім по-іншому. Чим цікавий Київський зоопарк, де він знаходиться, як до нього доїхати, які тварини там живуть й чому зоопарк таки варто відвідати — читайте у нашому матеріалі.

Нагадаємо, Київський зоопарк був заснований в 1909 році. Раніше зоопарк був розташований на території Ботанічного саду ім. Фоміна. На проспект Перемоги вольєри перенесли через чотири роки після заснування зоопарку, де він знаходиться дотепер. Київський зоопарк пройшов шлях від невеликого звіринця до одного з найбільших зоопарків Європи. Його площа дорівнює 34,22 гектара, з яких 21,85 гектара — експозиційні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися