Розкрадання на будівництві Подільського мосту: субпідрядника підозрюють у привласненні 6 млн грн

Демонтаж тимчасових опор Подільського мосту зі збитком у понад шість мільйонів гривень

Великий скандал розгорівся у Києві через звинувачення керівника субпідрядної організації у крадіжці великої суми грошей під час будівництва Подільського мосту через річку Дніпро. Подільська окружна прокуратура стверджує, що керівник фірми заволодів понад 6 мільйонами гривень.

У 2020 році генпідрядник мосту вніс неправдиві дані про дорогі підводні роботи, які нібито виконувала субпідрядна компанія. Ці роботи мали очистити металеві конструкції мосту від іржі на глибині до 20 метрів. Проте, з'ясувалось, що роботи ніколи не проводились, хоча гроші за них були виплачені.


Судова експертиза підтвердила, що заявлені роботи не виконувались, а гроші були вкрадені. Тепер обвинувачення проти керівника субпідрядника вже скеровано до суду.

“Обвинувальний акт стосовно генпідрядника за вказаними фактами вже скеровано до суду. Досудове розслідування щодо інших фактів заволодіння бюджетними коштами та протиправної їх розтрати під час будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві триває.Розслідування здійснюють слідчі Подільського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УСР в м. Києві ДСР НП України”, - йдеться в повідомленні прокуратури. 

Читайте також на порталі “Коментарі” - Земельну ділянку природно-заповідного фонду столична прокуратура через суд хоче повернути громаді  Києва та вимагає знести об’єкти самочинного будівництва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію  Київської міської прокуратури.

Читайте также