Київ оголосив тендер на капітальний ремонт шляхопроводу: де і коли почнуться роботи

Капітальний ремонт мосту на перетині вулиць Новокостянтинівська та Портова розпочнеться у Києві цього вересня

"Київавтодор" запускає проєкт з капітального ремонту шляхопроводу на перетині вулиць Новокостянтинівська та Портова. Шляхопровід, побудований у 1969 році, потребує термінового відновлення. В КМДА зазначили, що "Київавтодор" вже  оголосив тендер на проведення робіт із капітального ремонту

“За результатами спеціального обстеження, технічний стан шляхопроводу визначено як непрацездатний, а його залишковий ресурс – вичерпаним. Адже він введений в експлуатацію ще в 1969 році та з того часу жодного разу капітально не ремонтувався”, - йдеться в повідомленні. 

Обстеження показало, що конструкції моста сильно зруйновані: залізобетонні деталі тріскаються та руйнуються, арматура іржавіє. Через тріщини в бетоні всередину проникає волога, що посилює корозію.


План ремонту включає заміну старих конструкцій, установку нових огороджень та опор освітлення. Також передбачено модернізацію комунікацій і нове дорожнє покриття. Ремонтні роботи розпочнуться наприкінці вересня цього року і мають завершитися до травня 2026 року.

На час ремонту рух транспорту по шляхопроводу буде організовано за тимчасовою схемою. Крім того, в ремонті врахують принципи безбар'єрності: на підходах до пішохідних переходів понизять бордюри і встановлять тактильну плитку для людей з обмеженими можливостями.

На платформі публічних закупівель Prozorro вказано, що бюджет проєкт - 388 693 624. Прийом пропозицій триватиме до 6 вересня 2024 року. 

Раніше “Коментарі” писали, що КП “Плесо” 9 серпня оголосило новий тендер - шукають компанію, яка розчистить озеро Синє. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію генерального директора КП “Плесо” Вячеслава Савицького.

Читайте также