БЕБ завершило розслідування проти Ігоря Коломойського у справі про мільярдні махінації з ПриватБанком

Ігор Коломойський підозрюється у невнесенні 5,8 млрд грн до ПриватБанку

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) України оголосили про завершення досудового розслідування проти відомого бізнесмена Ігоря Коломойського. За підсумками розслідування, встановлено порушення за кількома статтями Кримінального кодексу України, що включають зловживання в банківській сфері і незаконне заволодіння активами на загальну суму понад 11 мільярдів гривень.

Під час розслідування виявлено, що підозрюваний уникав внесення 5,8 млрд грн до каси банку та незаконно заволодів більше ніж 5,3 млрд грн. Ці кошти були незаконно легалізовані. Частина грошей була отримана через кредити від банку, який контролювався олігархом, включаючи понад 2 млрд грн.

Слідчі також виявили, що підозрюваний організував заволодіння понад 3,3 млрд грн від компанії "УКРНАФТА" і інших учасників за допомогою фіктивних договорів.

Наразі стороні захисту надано доступ до матеріалів справи для ознайомлення. 

“Матеріали досудового розслідування, де оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених 4 статтями Кримінального кодексу, відкрито стороні захисту для ознайомлення.  Оперативний супровід – Служба безпека України, Процесуальне керівництво – прокурори Офісу Генерального прокурора”, - йдеться в повідомленні БЕБ. 

Читайте також на порталі “Коментарі - Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області напередодні провели обшуки в офісних приміщеннях компаній, які займаються постачанням харчових продуктів для Міноборони. Обшуки провели в рамках розслідування кримінального провадження стосовно ухилення від сплати податків.

Читайте также