Уряд обіцяє завершити експертизу пошкоджень "Охматдиту" протягом місяця

Експертиза пошкоджень "Охматдиту" завершиться впродовж місяця - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль оголосив, що експертиза пошкоджень дитячої лікарні "Охматдит", яка постраждала від ракетної атаки Російської Федерації, буде завершена протягом найближчого місяця. Після цього уряд ухвалить рішення щодо проведення тендерів та визначення подальших кроків для відновлення медичного закладу. Про це він заявив під час форуму "Україна 2024. Незалежність".

Питання відновлення "Охматдиту" залишається пріоритетним для уряду, враховуючи масштаби пошкоджень і значення лікарні для всієї країни. Прем'єр-міністр зазначив, що наразі триває процес оцінки завданої шкоди, і він буде завершений за чотири тижні. 

Щодо "Охматдиту"…Станом на сьогодні проводиться експертиза пошкоджень…Тому зараз протягом одного місяця буде завершена експертиза, після цього будуть прийняті рішення щодо тендерів, щодо подальших кроків”, - розповів Шмигаль.

Раніше “Коментарі” писали, що після довгих місяців затримок і невизначеностей, виконавча директорка Благодійного Фонду "Пацієнти України" Інна Іваненко оголосила про перезапуск тендерних процедур для ремонту Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Про це стало відомо під час ефіру в Громадському радіо. 

Нагадаємо, що 20 серпня, відбулося перше засідання Ради з відновлення дитячої лікарні "Охматдит". Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що до складу Ради увійшли представники благодійних організацій, міжнародних фондів, а також урядовці, які вже готують рекомендації по етапному плану відновлення лікарні.

Читайте также