Вимушені відключення світла в Києві: що відбувається з енергосистемою

За вказівкою Укренерго, в Києві вимушено застосовуються екстрені відключення електроенергії

Ситуація в енергосистемі Києва досягла критичної межі. Через значне навантаження на електромережу та пошкодження інфраструктури, спричинені нещодавніми атаками, місто змушене застосовувати екстрені відключення електроенергії. За даними "Укренерго", графіки відключень наразі не діють, і світло можуть вимикати у будь-який момент. Енергетики закликають киян до максимальної економії електроенергії, адже кожен кіловат має значення.

Фахівці рекомендують киянам використовувати електроприлади лише в крайній необхідності, зменшити використання освітлення, знизити температуру в приміщеннях та відмовитися від використання потужних електроприладів у пікові години навантаження. Кожен внесок важливий, адже навіть мінімальне зниження споживання може допомогти енергосистемі залишатися стабільною.

“Будь ласка, споживайте електроенергію максимально економно! Допомагайте енергетикам. Разом ми здатні подолати найважчі виклики”, - зазначив Сергій Попко, начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА).  

Раніше “Коментарі” писали, що у понеділок, 26 серпня, Київ сколихнула серія потужних вибухів, які стали наслідком чергової ракетної атаки з боку РФ. Як повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, на підступах до столиці активно працюють сили протиповітряної оборони (ППО). Жителів закликали залишатися в укриттях до закінчення повітряної тривоги.

Крім того, “Коментарі” писали, що  Укренерго вводить екстрені відключення електроенергії: українців закликають підготуватися до можливих перебоїв у постачанні світла

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/7615


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися