Гендиректор "Укргідроенерго": наслідки удару по Київській ГЕС

Київська ГЕС продовжує працювати після ракетного удару: загрози підтоплення немає

Київська ГЕС продовжує працювати і наразі не має загрози підтоплення чи прориву дамби. Оцінку наслідків удару завершать до кінця тижня. Про це заявив генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота в ефірі національного телемарафону.

На даний момент триває розбір завалів, що виникли внаслідок ракетного удару. За словами Ігоря Сироти, ще не вдалося повністю оцінити всі технічні наслідки і визначити, скільки часу знадобиться для повного відновлення роботи ГЕС. 

"На сьогодні йде розбір завалів після ракетного удару. Ми ще не до кінця можемо оцінити всі технічні наслідки і який термін потрібен буде для того, щоб відновитися”, — зазначив він.

Водночас, генеральний директор наголосив, що загрози підтопленню чи прориву дамби для Київської ГЕС немає.

Незважаючи на ракетний удар, Київська ГЕС продовжує свою роботу. Вода, що накопичується, пропускається через агрегати, а в разі потреби підніматимуться затвори. Станція працює в можливому режимі, адаптуючи свою діяльність до нових умов.

Оцінку наслідків ракетного удару планують завершити до кінця тижня, повідомив Сирота. Він також додав, що працівники станції не постраждали внаслідок удару, що є важливою новиною на тлі загальної ситуації.

Раніше “Коментарі” писали, що зруйнувати греблю Київської гідроелектростанції ракетними ударами майже неможливо, стверджує декан факультету природничих наук Національного університету "Києво-Могилянська академія" Євген Хлобистов. За його словами, навіть у разі пошкодження станції не варто очікувати катастрофічних наслідків.

Читайте также