Масована атака дронів на Київ: чи є постраждалі

Третя масована повітряна атака на Київ за останні чотири дні: ворог застосував ударні дрони «Shahed»

Київ знову опинився під вогнем: російські війська втретє за останні чотири дні здійснили масовану повітряну атаку на столицю України. Цього разу ворог використав виключно ударні безпілотники, попередньо іранського типу "Shahed". Атака розпочалася ще до опівночі, близько 23:00, коли ворожі дрони стартували з території окупованої Херсонщини та Курської області Росії. Ударні дрони летіли хвилями та з різних напрямків, намагаючись подолати систему протиповітряної оборони Києва.

Повітряна тривога у Києві тривала понад п'ять годин, під час яких сили протиповітряної оборони збили більше десятка ворожих дронів. 

В результаті атаки у Голосіївському районі Києва уламки безпілотників впали на територію житлової забудови, пошкодивши вікна та двері у багатоквартирному будинку. У Дніпровському районі уламки також впали на житлові території, однак обійшлося без негативних наслідків. У Деснянському районі уламки впали на приватне домогосподарство, що спричинило пожежу у нежитловій будівлі. На щастя, пожежу було оперативно ліквідовано, і ніхто не постраждав.

Загалом у Києві не зафіксовано постраждалих. Проте ситуація залишається напруженою, і дані щодо можливих пошкоджень та постраждалих продовжують уточнюватися.

Очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко вкотре закликав мешканців столиці не нехтувати сигналами повітряної тривоги і одразу прямувати до укриттів.

"Наші воїни протиповітряної оборони знову були сьогодні на висоті, відмінна робота, дякуємо! І я знов, і знов звертаюся до киян - завжди при оголошенні повітряної тривоги прямуйте до укриття! Бережіть себе”, - написав Сергій Попко.

Нагадаємо, що у понеділок, 26 серпня,  Київ сколихнула серія потужних вибухів, які стали наслідком чергової ракетної атаки з боку РФ. Як повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, на підступах до столиці активно працюють сили протиповітряної оборони (ППО). Жителів закликали залишатися в укриттях до закінчення повітряної тривоги. 

Читайте также