Київ позбудеться символу дружби з Москвою

У столиці через російську агресію демонтують пам’ятний знак

У Києві вирішили демонтувати пам’ятник, встановлений на честь дружби столиці України та Москви. Відповідне рішення через численні звернення киян підтримали депутати Київської міської ради, передають "Коментарі".

Пам’ятний знак на честь дружби міст Києва та Москви встановлено у сквері на вулиці Маршала Якубовського, нагадали в мерії. Споруда наразі перебуває на балансі комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Голосіївського району столиці.

Рішення демонтувати символ дружби із Москвою у Києві ухвалили через агресію Росії відносно України, тому цей пам’ятний знак втратив свій сенс і викликає значний суспільний резонанс серед мешканців Києва, пояснили в столичній мерії.

Після демонтажу пам’ятник передадуть на зберігання Голосіївській районній державній адміністрації. Тут він зберігатиметься до того, як у Києві створять музей тоталітаризму, додали в Київраді.

Нагадаємо, у Києві у сквері Небесної сотні встановили екологічний модуль із моху, який очищає повітря в радіусі 50 метрів, фільтрує пил, зменшує шум, а ще — на ньому зручно сидіти. На екологічній конструкції розміщено кілька видів моху. Біля цієї локації знаходиться лава, де у прохолоді рослин можна відпочити у спеку.

Подібні екостіни вперше з’явилися у Європі, зокрема — у Лондоні, Берліні та Осло. У Києві це вже друга екостіна. Перша з’явилася у столиці України торік на Поштовій площі. Одна така конструкція може очищати повітря протягом року, замінюючи 275 дерев.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Співочому парку Києва створили об'ємні фігури диких тварин. Для цього на металевих конструкціях і деревах використали понад 500 тисяч квітів-однорічників. Дикі тварини створені з таких квітів як альтернатери, цинерарія, бегонія, колеус, петунія, сурфінія і сальвія. Виставка "Дикі тварини" триватиме до 1 серпня. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися