У Києві зріс рівень домашнього насильства: подробиці

З початку року у столиці зафіксували майже 11 тисяч звернень щодо насильства в сім’ї

У Києві з початку року зафіксували майже 11 тисяч звернень щодо насильства в сім’ї, з початку червня — майже 1900 звернень. Такі дані оприлюднили у Київської міської державної адміністрації (КМДА), передають "Коментарі".

За словами директорки Київського міського центру запобігання та протидії домашньому насильству Тетяни Зотової, рівень насильства у Києві зростає колосальними темпами.

"Це пов’язано з тим, що люди почали більше говорити про це — не мовчати та не замовчувати те, що відбувається за закритими дверима у кожній сім’ї, у якій є вчинення домашнього насильства. Статистика дійсно зростає, й ми адекватно розуміємо те, що на сьогодні це навіть неповні цифри", — сказала в ефірі ТК "Київ" Зотова.

На її думку, в питанні протидії насильству у Києві серед мешканців зріс рівень довіри до влади, тому що допомога, яку надають у столиці, більш наближена до постраждалої особи.

"По місту вже працюють мобільні групи швидкого реагування поліції, які також виїжджають на виклики саме по домашньому насильству. На сьогодні по Києву таких груп працює дев’ять, майже в кожному районі. Виключення — Печерський район, тому що там найменше зафіксовано таких випадків", — розповіла директорка Київського міського центру запобігання та протидії домашньому насильству.

Таких груп поліції для Києва не досить, вважає експертка.

Додамо, що у Дарницькому районі столиці відкрили першу у Києві та в Україні кімнату, де проводитимуть опитування дітей, які стали свідками домашнього насильства. Заклад працюватиме на базі Центру сім’ї. За даними КМДА у столиці з початку року від жорстокого поводження постраждали 1095 дітей, ще 787 — стали свідками домашнього насильства.

Побутове насильство є однією з проблем сучасності. Зараз в Україні відкриваються реабілітаційні центри для жертв домашніх тиранів, запускають гарячі лінії підтримки, проводяться інформаційні кампанії з протидії. Однак побутове насильство вже міцно закріпилося в суспільстві. У Київській області поліція торік зафіксувала збільшення числа випадків домашньої тиранії.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися