25 км в довжину: в Києві побудують величезну естакаду між різними кінцями міста

У столиці планують звести величезну двохярусну естакаду для автомобілів, яка дозволить дістатися з одного кінця міста в інший менш ніж за півгодини. Проїзд по спорудженню буде платним. Про це повідомляється в матеріалі видання "Наші гроші".

Відомо, що естакаду довжиною приблизно 25 кілометрів побудують між східною і західною частиною Києва, щоб вона з'єднувала район метро Святошин і район в'їзду на Дарницький міст з правого берега. Це дозволить дістатися з однієї частини міста в іншу менше ніж за 30 хвилин.

У місцях перетину з проспектами через кожні 5-6 кілометрів будуть передбачені в'їзди і виїзди, а також паркінги. Загальна кількість місць паркування складе приблизно 25 тисяч. На деяких ділянках будуть встановлені сонячні батареї для забезпечення роботи світлофорів і освітлення.

Будівництво має зайняти близько п'яти років, для його реалізації в Києві не планують перекривати рух. Вартість естакади дотеп від 2,2 мільярда доларів, кошти повертатимуть через стягування плати за проїзд: для легкових автомобілів - 50 гривень, для автобусів і автомобілів середньої вантажопідйомності - 75 гривень і 150 гривень для вантажного транспорту.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.


    Читайте также